De 6 adviezen voor een betere gezondheid van Dr. Paul Lam: #4

By 17 Augustus 2024Tai Chi

Advies nr 4: I for Interaction

Interactie betekent omgang tussen mensen, groepen, bedrijven, volkeren… maar ook onze relatie met de omgeving, de natuur…

Met behulp van Tai Chi leren we omgaan met anderen op een positieve en harmonieuze manier. Tai Chi geeft ons een innerlijke kracht zodat we mentaal sterker worden. Mentaal sterk zijn betekent: feiten kunnen aanvaarden, willen bijleren, begrijpen hoe dingen werken, de beste oplossing vinden. In relaties is de sterke persoon niet degene die denkt dat hij/zij altijd gelijk heeft en nooit verkeerd handelt. Een sterke persoon kan goed luisteren en wil begrijpen, aanvaardt dat ook hij/zij fouten maakt.

Tai Chi helpt ons te luisteren naar de kracht die binnenstroomt en te begrijpen wat er op ons afkomt. De bewegingen dienen niet tot agressief afweren, maar tot het toelaten en begrijpen van inkomende krachten. Ze leren ons, indien nodig, om de energie een andere richting te geven om zo een betere oplossing te vinden. In een relatie met een ander persoon of een andere groep leren we op de manier van Tai Chi, naar elkaar te luisteren met volle aandacht en elkaars standpunt te begrijpen, ook al gaat het soms om een moeilijke situatie. Als we allemaal leren om een positieve en harmonieuze interactie toe te passen, komen we zeker tot een betere en gelukkigere samenleving. Zo zullen we ook zeker meer vrienden krijgen. En dat is wat echt belangrijk is het leven! Als meer gemeenschappen en landen deze manier van interactie zouden gebruiken, komt er meer harmonie en samenwerking in de wereld.

Ook in onze relatie met de natuur en de omgeving is dit belangrijk. We moeten ons openstellen voor de natuur. Zo zullen we er meer zorg voor dragen, want het is de toekomst voor onze kinderen. Interactie is dus niet enkel tussen jou en mij, maar het gaat ook om de relatie met alles om ons heen.

En positieve interactie maakt ons sterker en gezonder.