De 6 adviezen voor een betere gezondheid van Dr. Paul Lam: #3

By 17 Augustus 2024Tai Chi

Advies nr 3: A for Activeness

Het is goed en belangrijk om actief te zijn.

Als we nooit wat willen ondernemen en steeds bang zijn om fouten te maken, dan leven we niet echt. Wie fouten maakt, leert sneller. Actief zijn betekent ergens voor gaan, dingen doen zonder angst om iets verkeerd te doen. Actief zijn houdt ons gezond en sterk.

Zelfs al zijn we al wat ouder en voelen we ons wat stijf en stram, door Tai Chi te beoefenen worden we sterker en soepeler. Gezondheidsproblemen beperken ons, maar door actief te zijn, kunnen we deze problemen beter aan en zullen we een waardiger en nuttiger leven leiden.

Het is goed voor ons om nieuwe avonturen te beleven, nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. En het is ook goed om vaardigheden en kennis te delen met anderen. Zo helpen we elkaar en bouwen we aan mooie, nieuwe vriendschappen.

Tai Chi is een ideale manier om actief te zijn. Hoe meer we oefenen, hoe meer plezier we eraan beleven, hoe beter we ons voelen en hoe beter onze levenskwaliteit is. Zelfs als we niet mobiel zouden zijn, dan nog kunnen we onze mentale kracht en ons herstel bevorderen door de bewegingen te visualiseren en in gedachten uit te voeren.